Bemiddeling

Onze ervaring leerde ons dat jouw dierbare het wel anders wil, maar niet meer weet hoe. Deze motivatie voor verandering staat bij ons centraal. Juist op deze momenten wanneer er hulp nodig is, is het cruciaal dat deze er ook komt. Als geen ander weten wij dat één gesprek eens in de 7 of 14 dagen niet het verschil maakt tussen lijden onder verslaving of een leven in vrijheid.

Bemiddeling houdt in dat wij samen met jou en je dierbaren snel de juiste klinische, verzekerde zorg regelen. Dit kan in Nederland maar ook in het buitenland zijn.

Door onze uitgebreide kennis van het zorgaanbod in de verslavingssector, vinden we zo snel mogelijk de juiste hulp voor je zodat het leven weer bestaat uit leven en niet overleven.

Tijdens een intakegesprek brengen we samen de problematiek in kaart en kijken we naar wat je nodig hebt en naar welke zorg het beste bij je past. Wij verzoeken veelal om dit traject in samenwerking met je familie en/of dierbaren te doen. Juist omdat ook zij het verdienen om ondersteund te worden.

Waaruit bestaat bemiddeling?

Een bemiddelingstraject bij The Intervention Company bestaat uit:

  • Vrijblijvende telefonische screening
  • Uitgebreid intakegesprek (met dierbaren en/of familie)
  • Verdiepende vervolggesprekken
  • Begeleiding naar klinische opname
  • Naastenprogramma

Deze stappen kunnen verschillen per casus

Na een consult bij mijn huisarts werd ik doorverwezen naar een instantie voor mijn verslaving. Ik moest 2 maanden wachten op een intakegesprek en behandeling zou nog veel langer duren! Voor mijn gevoel had ik ook meer hulp nodig dan ambulante gesprekken. Ik wist alleen niet waar ik  heen moest. Via een kennis kwam ik in contact met The Intervention Company. Na een fijn intakegesprek was voor mij de beste keuze om naar  een kliniek in Zuid-Afrika te gaan. Binnen 8 dagen zat ik op het vliegtuig! Na 10 zware, maar mooie weken, ben ik een stuk gelukkiger met mijzelf en het leven. Het blijft elke dag hard werken en één dag tegelijk, maar ik ben ontzettend dankbaar voor jullie snelle hulp!

M. 23 jaar, verslaafde in herstel

The Intervention Company

We Are different by choice