Interventies

Een interventie is in het kort; het krachtig, helder maar op een liefdevolle manier de verslaafde te confronteren met zijn of haar verslaving en deze bewust te maken van zijn of haar problemen. Het doel is om hem of haar te laten inzien dat acceptatie van hulp noodzakelijk is.

In de meeste gevallen van verslaving ervaren de familie en dierbaren eerder de ongemakken en schade van verslaving dan de verslaafde zelf. Dit komt doordat ontkenning en de schuld bij een ander leggen, de kernwaarden van een verslaving zijn. 

Verslaving is een progressieve ziekte, wat betekent dat het niet vanzelf “beter” wordt, of van de een op de andere dag verdwijnt. Wordt er niet ingegrepen, dan zal de schade alleen maar groter worden. de machteloosheid sterker en de put alleen maar dieper. Beloftes aan zichzelf of aan dierbaren, worden keer op keer gebroken en de persoon waarvan je zo zielsveel van houdt, glijdt langzaam maar zeker weg.

Staat de verslaafde niet open voor het zoeken naar hulp, dan is een interventie het laatste, maar zeker het krachtigste wat familie en/of dierbaren voor hem of haar kunnen doen.

Waaruit bestaat een interventie?

Een interventie bij The Intervention Company bestaat uit:

  • Vrijblijvende telefonische screening
  • Uitgebreid intakegesprek met alle dierbaren en/of familie
  • Verdiepende vervolggesprekken
  • Intensieve voorbereiding
  • Datum en locatie bepalen voor (pre)interventie
  • Praktische voorbereiding¬†
  • Dag van de interventie
  • Vervolgtraject
  • Naastenprogramma

Deze stappen kunnen verschillen per casus

De ochtend dat de interventionist mijn leven binnenstapte, was de meest confronterende dag van mijn leven. In het begin moest ik er niks van hebben en moest iedereen wegwezen. “Niet mijn probleem” schreeuwde ik van boven de trap. Toen ik in de gaten kreeg dat mijn familie het dit keer echt meende en niet meer in mijn gebruikelijke smoesjes of woedebuien zou trappen, brak ik. Het beeld van de gezichten van mijn dierbaren op die dag zal ik nooit vergeten. Het was nu √©cht tijd voor verandering. Na een klinische opname van ruim 8 weken gaat het nu oprecht goed met mij en kan ik weer genieten van de kleine dingen in het leven. Het beeld van de dag van de interventie blijf ik gebruiken als brandstof voor mijn herstel. Ondanks dat ik het soms nog zwaar heb, ben ik heel dankbaar voor alle hulp die ik heb ontvangen.

Super bedankt!

K. 37 jaar, verslaafde in herstel

The Intervention Company

We Are different by choice